Fiindca am tot fost intrebati "Cat dureaza pana cand invat sa dansez?"
Raspunsul e unul putin complex, insa cat se poate de logic.
Citind veti intelege mai bine.
Daca persoana incepe de la zero, invata doar Urban Kiz, si participa la cursuri de doua ori pe saptamana, pentru a ajunge la abilitatea de a dansa fluid, muzical, improvizat, cu miscari de nivel Basic si Improver, dureaza in medie 3 luni (24 de lectii) pentru fete si 6 luni (48 de lectii) pentru baiat.
Daca persoana vine mai rar la cursuri, timpul se prelungeste cu 25% daca persoana vine o data pe saptamana, si cu 75% daca vine o data la doua saptamani.
Daca persoana incearca sa invete si un alt stil in paralel (indiferent ce alt stil), timpul se tripleaza: pentru fete va dura cam un an, pentru baieti cam un an si jumatate.
Pentru ca este imposibila o dihotomie constienta la inceput intre detalii precum: genunchi flexati vs. genunchi drepti, tensiune in brate vs. brate relaxate, condus/ urmat cu bratele (mai ales in Salsa si Bachata) vs. condus/ urmat cu corpul sau cadrul imbratisarii (in Urban si Tarraxa/ Tarraxo), stat pe centrul talpilor vs. stat pe partea din fata a talpilor, etc.
Daca fetele danseaza la party-urile din oras cu baieti care fac alt stil, timpul se dubleaza sau se tripleaza dupa caz, caci memoria corpului se va activa diferit; vor primi alte tipuri de impuls/ imput, ceea ce prin empatie si dorinta de follow le va determina sa isi miste corpul diferit, ceea ce va activa memoria corpului diferit, ceea ce va duce la rezultate/ raspunsuri amestecate, adesea random, la aceleasi impulsuri care se lucreaza la curs, ceea ce va lungi perioada in care ajung sa raspunda acurat.
Dansul la party-urile generale din oras ar trebui sa aiba loc dupa primele trei luni, cand exista o baza formata; pana atunci recomandam participarea doar la evenimentele organizate cu persoanele de la cursul la care participati, oricare ar fi acel curs, si despre orice scoala de dans ar fi vorba.
Desigur, scopul pentru care cineva participa la un curs de dans difera de la persoana la persoana: unii vor sa invete foarte bine stilul respectiv, cat mai repede, altii vor sa faca miscare, altii vor sa socializeze, etc. Nici un motiv nu este de condamnat.
Nota Bene: in Romania, in acest moment, in ceea ce ma priveste, NU exista dansatori de nivel Avansat in Urban Kiz; nu daca ne raportam la nivelul international. Exista trei-patru persoane care sunt la nivel Intermediar, marea majoritate fiind de nivel Incepator (in cel mai bun caz).
In afara de cei mentionati mai sus, mai exista cativa dansatori de nivel Intermediar in stilul Douceur (un Urban mai simplificat), si vreo sapte-opt persoane de nivel Avansat in stilul Kizomba (traditional).
Am luat in calcul aici doar abilitatile de dans, nu si abilitatile pedagogice ale celor mentionati.
Desigur, aceasta este "doar" parea mea, subiectiva 🙂
Alexandru Eugen Cristea este co-autor al primei carti de Kizomba din lume (2016) si autor al multor carti de dans, coaching si spiritualitate.
Alexandru a fost reprezentant Isabelle & Felicien - World Team Project in anul 2016 pentru stilul Kizomba, si este atestat ca instructor de Urban Kiz de Moun si Enah de la Paris, fondatori ai stilului.
Avand licenta internationala ca instructor de Tango Argentinian in metoda Tango Discovery, Alexandru este editor al revistei internationale Modern Tango World, instructor autorizat de Fitness, actor la teatrul Bulandra din Bucuresti.
Excelend in explicatii rationale, dinamica miscarii si determinarea conexiunilor dintre fizic, mental si emotional, lectiile cu Alexandru sunt adesea un carusel menit sa scoata participantii din zona de confort pentru a experimenta noi si noi posibilitati de exprimare artistica.
Ai toate motivele sa participi la cursurile noastre de dans!
Da, metoda face diferenta. Informatiile la zi, exercitiile special gandite pentru dezvoltarea abilitatilor de dans si abordarea moderna fac adevarate minuni. Plus, suntem certificati la nivel international de Moun si Enah, fondatori ai stilului Urban Kiz.
Fiecare persoana este unica si invata in ritmul ei, prin urmare, la cursurile noastre, am renuntat de mult de etichetele de genul incepatori, intermediari, etc. Toata lumea danseaza cu toata lumea si fiecare primeste informatii in ritmul lui/ ei, ca la o lectie privata.
Da, ne selectam clientii si doar oamenii faini sunt primiti alaturi de noi. Avem intalniri de grup si petreceri private, excursii, socializare, distractie si multa voie buna.
Inscrie-te acum! Detalii aici.
Copyright © Alexandru Eugen Cristea. All Rights Reserved.